5 + 6 OFFICE & LOGISTICS BSO / 5 + 6 OFFICE & RETAIL BSO

5 + 6 KANTOOR BSO

PROFIEL

Voor wie is deze richting bedoeld en wat zijn de mogelijkheden?

LESSENTABEL

Een droge blik op de lessentabel van deze richting.

PRAKTISCH

Wanneer mag je instappen? Wat zijn de documenten en reglementen?

ONTDEK MEER

Wil je meer weten? Kijk dan hier even rond voor foto's en weetjes.

Profiel

De opleiding bestaat uit de basismodule administratief medewerker en één keuzemodule. De administratief medewerker staat o.a. in voor het onthaal, het bedienen van de telefoon, het verwerken van de post, het bijhouden van de agenda, het archiveren, de correspondentie en het uitvoeren van ondersteunende administratieve taken.
Daarnaast kies je één module: logistiek medewerker of retailmedewerker. 
Een logistiek medewerker ontvangt en laadt goederen. Hij pakt de goederen in en uit, sorteert en controleert ze en maakt ze verzendklaar. De goederen tellen, scannen en registreren alsook de bijhorende documenten controleren en invullen behoren tot zijn takenpakket.
De retailmedewerker werkt zowel in de kleine detailhandel als in het grootwinkelbedrijf, in zowel de food- als non-food sector. Het contact met de klant staat voorop, zowel bij het voeren van het verkoopgesprek als bij de financiële afhandeling. Hij zorgt dat de presentaties op orde blijven en de voorraad in de verkoopruimte aangevuld blijft.
Daarnaast wordt er ook voldoende aandacht besteed aan een communicatieve vorming waarin praktische aspecten van zakelijke communicatie in het Nederlands, Frans en Engels worden aangebracht en aan een verdere diepgaande en geïntegreerde ICT-vorming. Zowel de basismodule als de keuzemodule zal o.a. aangeboden worden via werkplekleren en stages

 

Lessentabel

vak


godsdienst

lichamelijke opvoeding

project algemene vakken

Engels

Frans

zakelijke communicatie Nederlands

basismodule administratief medewerker

keuzemodule

  - logistiek medewerker

  - retail medewerker

stage

totaal

uren

 

2

2

4

2

3

2 / 0

9 / 8

4

4 / 7

32

 

Toekomst

Met je getuigschrift van het 6e jaar kan je gaan werken als administratieve kracht op een secretariaat. Je kan ook verder studeren en het 7de specialisatiejaar business support (kantooradministratie en gegevensbeheer) of het 7de specialisatiejaar logistics (logistiek) volgen in onze school.

OK-logo.png
 

Toelatingsvoorwaarden

Logische vooropleiding

Heb je de tweede graad handel-talen tso of kantoor bso in onze school gevolgd, dan ben je uitstekend voorbereid.

Instappen in het 5de leerjaar:

  • je hebt een 2de leerjaar van de 2de graad aso, bso, tso of kso met vrucht beëindigd en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een getuigschrift van de 2de graad behaald voor de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap of in een Centrum Deeltijds Onderwijs en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.


Instappen in het 6de leerjaar:

 

Ontdek meer

Nog in ontwikkeling. Kom zeker eens terug.


 

 

© 2019 Secundair Onderwijs Sint-Quintinus vzw - privacyverklaring