6 AUTO BSO
Profiel
Je leert werkzaamheden uitvoeren aan diverse soorten voertuigen. Je leert via gebruik te maken van digitale technisch informatie, motoren, rollend gedeelte en chassis monteren en demonteren. Belangrijk hierbij is dat je veilig en kostprijsbewust leert werken met aandacht voor het milieu. Je leert gegevens verwerken, tekeningen en schema’s lezen en begrijpen. Hiertoe leer je gebruik te maken van professionele software. Je leert op een praktische manier de noodzakelijke basiskennis van de auto-elektriciteit kennen. Je leert verantwoordelijkheid op te nemen door een planning op te maken, op te volgen en eventueel aan te passen. Je leert de realiteit van een garage kennen. Je zal via een concreet en praktisch leerproces de realiteit van het beroep van automechanieker aanleren. Je houdt bij je realisaties rekening met de veiligheids-, gezondheids- en milieueisen. Via de stages maak je kennis met de bedrijfscultuur van een garage.
Vanaf 1 september 2020 bieden we deze opleiding aan onder het reguliere traject: 5+6 Auto bso (deze pagina) én als duaal leren: 5+6 Onderhoudsmechanica auto bso. In duaal leren gaan leren op school en leren op de werkplek hand in hand.
Campus Hast wil uitmunten in wetenschap en techniek, daarom startten we vanaf 2020-2021 met het pilootproject "BYOD", Bring Your Own Device. Dat zetten we nu verder. De leerling werkt in een 1-op 1- project, iedere leerling zijn eigen laptop. Via dit systeem investerende de overheid en de school samen met de ouder in de digitale toekomst van elke leerling. De laptop is specifiek gekozen door de school zodat we de software en het beheer van de laptop centraal kunnen sturen, de school zorgt voor een snel en krachtig netwerk.
Dit project draagt bij tot:
-
digitale geletterdheid bij elke leerling,
-
het verrijken van het leerproces,
-
het intensief samenwerken met een efficiënt gebruik van ICT,
-
het leren plannen en opvolgen van het leerproces (agenda-puntenboek),
-
het doelgericht gebruik van de software die men voor verdere studies of later op de werkvloer nodig heeft.
Praktisch
Toekomst
Je verwerft in de derde graad bso Auto het studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad. Je hebt de startkwalifcatie om het beroep van automechanieker uit te oefenen. Dit houdt in dat je verantwoordelijkheid kan opnemen voor je eigen werk en, na een korte inservicetraining in een garagebedrijf, autowerkzaamheden kan uitvoeren aan de hand van technische informatie.
Kom je uit een derde graad Auto bso, dan kan je je vervolmaken in een specialisatiejaar. Het specialisatiejaar dat logisch volgt op de derde graad Auto bso is Auto-elektriciteit.
Toelatingsvoorwaarden
Reglementen
Ons schoolreglement en de verschillende deelreglementen kan je lezen op www.campushast.be/reglementen.
Inschrijven
Overstappen in de loop van het jaar, bel ons op 011 25 33 58.
Ben je overtuigd? Kijk hier hoe je kan inschrijven.
.
Logische vooropleiding
De instap lukt best als je komt uit een 2de graad tso uit het studiegebied Mechanica-elektriciteit, zoals Basismechanica bso, Mechanische technieken tso, Elektromechanica tso, Elektrotechnieken tso of Industriële wetenschappen tso.
​
Instappen in het 5de leerjaar:
-
je hebt een 2de leerjaar van de 2de graad aso, bso, tso of kso met vrucht beëindigd en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;
-
je hebt een getuigschrift van de 2de graad behaald voor de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap of in een Centrum Deeltijds Onderwijs en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;
-
je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.
Instappen in het 6de leerjaar:
-
je slaagde in een 5de Auto bso;
-
je slaagde in een 5de Autotechnieken tso mits toestemming van de toelatingsklassenraad of;
-
je voldoet aan de speciale voorwaarden. Neem hiervoor contact op met de school.
​