top of page

ONDERHOUDSMECHANICA AUTO BSO DUAAL

SG_AU_IT.png
Logo Duaal leren.jpg

PROFIEL

Voor wie is deze richting bedoeld en wat zijn de mogelijkheden? Ontdek de richting en de leraren in onze film!

LESSENTABEL

Een droge blik op de lessentabel van deze richting. Download de infobrochure.

PRAKTISCH

Wanneer mag je instappen? Wat zijn de documenten en reglementen? Hoe kan ik inschrijven?

ONTDEK MEER

Neem een kijkje in onze lokalen. Wil je weten welke activiteiten op het programma staan? 

Profiel

De opleiding onderhoudsmechanica auto duaal combineert een schoolcomponent en een werkplekcomponent. De combinatie van schoolcomponent met werkplekcomponent omvat minimaal 28 opleidingsuren per week.
In de opleiding onderhoudsmechanica auto duaal wordt gekozen voor een overeenkomst alternerende opleiding. Dit impliceert dat de wekelijkse invulling moet overeenstemmen met de normale voltijdse wekelijkse arbeidsduur die van toepassing is in de onderneming overeenkomstig de CAO. Meestal is dit gemiddeld 38 opleidingsuren per week, maar dit dient bij opmaak van de overeenkomst op de werkplek nagevraagd te worden.
De opleiding onderhoudsmechanica auto duaal wordt georganiseerd in het eerste en tweede leerjaar van de derde graad arbeidsfinaliteit, voor het studiegebied auto.
Het standaardtraject voor de opleiding onderhoudsmechanica auto duaal is gebaseerd op de volgende beroepskwalificaties: Onderhoudsmecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen, niveau 3 van de Vlaamse kwalificatiestructuur.
​

Profiel

Lessentabel

vak


Mavo

Nederlands

Engels

Wiskunde

​

Realisatie auto

Beroepsgerichte vorming

Werkplekleren

​

totaal

uren

 

2

2

2

2

​

​

7

23

​

38

​

​

AU-56OMA.jpg
Lessentabel

Praktisch

Toekomst

Je verwerft in de derde graad A-finaliteit Auto het studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad. Je hebt de startkwalifcatie om het beroep van automechanieker uit te oefenen. Dit houdt in dat je verantwoordelijkheid kan opnemen voor je eigen werk en, na een korte inservicetraining in een garagebedrijf, autowerkzaamheden kan uitvoeren aan de hand van technische informatie.

Kom je uit een derde graad Auto A-finaliteit, dan kan je je vervolmaken in een specialisatiejaar. Het specialisatiejaar dat logisch volgt op de derde graad Auto A-finaliteit is Auto-elektriciteit.

OK-logo.png
Toekomst

Toelatingsvoorwaarden

Reglementen

Ons schoolreglement en de verschillende deelreglementen kan je lezen op www.campushast.be/reglementen.

Inschrijven

Bel ons op 011 / 25 33 58

Logische vooropleiding

De instap lukt best als je komt uit een 2de graad tso uit het studiegebied Mechanica-elektriciteit, zoals Basismechanica A-finaliteit, Mechanische technieken A/D-finaliteit, Elektromechanica A/D-finaliteit, Elektrotechnieken A/D finaliteit of Industriële wetenschappen A/D-finaliteit.

​

Instappen in het 5de leerjaar:

  • je hebt een 2de leerjaar van de 2de graad D-, D/A- of A-finaliteit met vrucht beëindigd en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een getuigschrift van de 2de graad behaald voor de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap of in een Centrum Deeltijds Onderwijs en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je hebt voldaan aan de voltijdse leerplicht.


Instappen in het 6de leerjaar:

  • je slaagde in een 5de Auto A-finaliteit (duaal of niet-duaal);

  • je slaagde in een 5de Autotechnieken dubbele finaliteit mits toestemming van de toelatingsklassenraad of;

  • je voldoet aan de speciale voorwaarden. Neem hiervoor contact op met de school.​

Toelatingsvoorwaarden
bottom of page