top of page

Welkom

Onze school

Kijk je uit om te starten op onze school, maar voel je je toch wat onwennig?
Tijdens onze onthaaldagen in je eerste schoolweek krijg je een echte Very Important Pupil-behandeling. Zo krijg je een rondleiding op school, doe je allerlei spelletjes, ga je op heuse zoektocht doorheen de stad en is er een
vriendschapsdag waar je elkaar echt leert kennen.

 

Ook doorheen het schooljaar zijn er tijdens de middagspeeltijd leuke activiteiten: sport en dolle pret, fetsen voor natuur, netbalcompetitie, schoolkoor, ...


In ons nieuwe gebouw is er voor de leerlingen van de eerste graad een aparte vleugel leslokalen en een aparte speelplaats.
Je kan tijdens het schooljaar in de avondstudie en/of tijdens de examenperiode op school blijven studeren.

In de eerste graad begeleiden we je van kortbij om de overstap naar het secundair onderwijs makkelijker te maken. We prikkelen je interesses in het verkennend project. De hele eerste graad heeft een uitdagend jasje. Klik snel verder!

Rondleiding, startscherm.PNG

Ontdek onze school in de virtuele rondleiding. Klik op de foto en open onze campus op jouw toestel. Leuker is het natuurlijk op onze school zelf. Noteer daarom volgende datums met stip in je agenda.

Op zaterdag 4 maart 2023 van 10 u. tot 13 u. ontvangen we je graag met je gezin en vrienden op onze opendeurdag van de eerste graad.

Op zondag 7 mei 2023 van 10 u. tot 16 u. gaan al onze deuren open op de algemene opendeurdag waarbij je de hele school kan verkennen. 

In nevenstaand filmpje leggen de coördinator van de eerste graad en de zorgcoördinator uit wat je mag verwachten als je voor onze school kiest bij je eerste stappen in het secundair onderwijs.

We laten dhr. Panis en mevr. Aerts graag aan het woord.

Muziek

Muziek

Tijdens Artistieke vorming is er plaats voor een streepje Muziek. Muziek ontdekken, spelen en maken vormen hier de kern.

Vriendschap

Vriendschap

Op de vriendschapsdag organiseren we toffe activiteiten om samen een goede klassfeer te bereiken.

Natuur

Natuur

De natuur kan ons veel leren. Logisch dat we daarom af en toe naar buiten trekken om haar te ontdekken.

Beeld

Beeld

Artistieke vorming kent een component Beeld. Leef je expressie uit in verschillende vormen van beeldvorming.

Goede doel

Goede doel

We beseffen maar al te goed dat niet iedereen het gemakkelijk heeft in onze maatschappij. Samen werken rond een goed doel is dan ook iets wat we graag doen, bv. een verzamelactie voor speelgoed, De warmste week of wat anders.

Zeeklassen

Zeeklassen

Het hoogtepunt van het 1ste jaar is de driedaagse naar de zee. Hier kijken de leerlingen steeds al naar uit vanaf het begin van het jaar. Drie dagen op onderzoek, genieten van de natuur en leven met elkaar resulteren steeds in een fijn gevoel.

Studieaanbod

Studieaanbod

Ontdek de Verkennende projecten in het 1ste jaar en de Opties in het 2de jaar. Naast de uren die je zelf kiest, legt de school eigen accenten om je sterk te maken voor de uitdagingen van het secundair onderwijs. Ontdek het studieaanbod in de eerste graad.

Infomomenten

Infomomenten

Een nieuwe school kiezen, is als het kopen van een nieuwe broek: ze moet je passen. Ontdek daarom onze school tijdens de infomomenten. Loop rond door de school. Stel je vragen aan onze leraren. Ontdek hier wanneer we jou graag verwelkomen.

Inschrijven

Inschrijven

Zie je het zitten om samen met ons te bouwen aan jouw toekomst? Samen met je ouders zien we je dan graag op school voor een inschrijving. We voorzien hiervoor een aantal momenten. Ontdek ze snel!

bottom of page