5 + 6 CHEMIE TSO

PROFIEL

Voor wie is deze richting bedoeld en wat zijn de mogelijkheden? Ontdek de richting en de leraren in onze film! Op 14 juni, 1 juli en 4 juli kan je hier in gesprek gaan met de leraren.

LESSENTABEL

Een droge blik op de lessentabel van deze richting. Download de infobrochure.

PRAKTISCH

Wanneer mag je instappen? Wat zijn de documenten en reglementen? Hoe kan ik inschrijven?

ONTDEK MEER

Neem een kijkje in onze lokalen. Wil je weten welke activiteiten op het programma staan? 

Profiel

Op zondag 14 juni (12 u. - 17 u.), woensdag 1 juli (16 u. - 19 u.) en zaterdag 4 juli (10 u. - 13 u.) kan je zoomen met een expert van de richting.

 

Klik op het Zoompictogram.

zoom mi+pw, sgch.PNG
Zoom met deze richting.

Ben je op zoek naar een wetenschappelijke opleiding, waar veel aandacht wordt besteed aan het zelfstandig inoefenen van de leerstof? Waar je zelf meer in het labo bezig bent om de leerstof te ontdekken? Ben je nog niet zeker of je verdere studies wilt aanvatten, maar wil je die optie zeker openhouden? Dan is de richting Chemie zeker iets voor jou. De hele opleiding is gericht op het bereiken van een aantal belangrijke beroepsprofelen.

  • Procesoperator: je krijgt een degelijke basis van scheikundige technieken, meet- en regeltechnieken, fysica,…, zodat je terecht kan in de verschillende takken van de moderne (scheikundige) industrie.

  • Labtechnicus: door je vele uren in het labo leer je nauwkeurig en precies te werken, zodat ervoor jou zeker een mooie toekomst is in een labo voor bijvoorbeeld kwaliteitscontroles, milieu-analyses, …

Verdere studies: door intensieve samenwerking met de hogescholen is ons programma aangepast, zodat je zeker voldoende basis hebt om na je 6de jaar nog verder te studeren voor een professionele bachelor.
In het 6de jaar krijg je de kans om een heel jaar rond een zelf gekozen onderwerp te werken en hier ervaring mee op te doen tijdens enkele weken bedrijfsstage. Zo kan je zelf een persoonlijk traject uitstippelen voor je eigen toekomst.

 

Lessentabel

 

vak


aardrijkskunde

geschiedenis

godsdienst

lichamelijke opvoeding

 

Engels

Frans

Nederlands

 

wiskunde

toegepaste biologie

toegepaste chemie

  - analytische chemie

  - chemische technologie

  - organische chemie

toegepaste fysica

seminarie

totaal

uren

 

1

1

2

2

2

2

2

3

2 / 1

 

6

4

4

2

0 / 1

33

Praktisch

 

Toekomst

Deze studierichting is een degelijke afstudeerrichting, maar ze biedt je ook een voorbereiding op verdere studies in het hoger onderwijs. Bij voorkeur kies je voor een opleiding met een uitgesproken natuurwetenschappelijk karakter (bachelor in chemie, milieuzorg, biochemie of procestechnieken, …) of een paramedisch karakter (bachelor in de gezondheidszorg: verpleegkunde, klinische chemie, farmaceutische en biologische technieken, …).
Voor de afgestudeerde is een directe tewerkstelling mogelijk. Twee duidelijke beroepsprofielen worden vooropgezet: als procesoperator en als lab-technicus.

OK-logo.png
 

Toelatingsvoorwaarden

Reglementen

Ons schoolreglement en de verschillende deelreglementen kan je lezen op www.campushast.be/reglementen.

Inschrijven

Inschrijven kan via onze inschrijvingsmodule.

Logische vooropleiding

Heb je de tweede graad techniek-wetenschappen tso of sociale en technische wetenschappen tso in onze school gevolgd, dan ben je uitstekend voorbereid. De overstap lukt ook vanuit richtingen uit het aso of tso met een wetenschappelijke basis

Instappen in het 5de leerjaar:

  • je hebt een 2de leerjaar van de 2de graad aso, tso of kso met vrucht beëindigd en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een 2de leerjaar van de 3de graad bso met vrucht beëindigd en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je hebt een getuigschrift van de 2de graad behaald voor de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.


Instappen in het 6de leerjaar:

  • je slaagde in een 5de Chemie tso of je voldoet aan de speciale voorwaarden. Neem hiervoor contact op met de school.

 

Ontdek meer

Activiteiten

Je gaat op ontdekking in een brouwerij en verbrandingsovenfabriek, maar ook extra kennis opdoen in een aantal chemische bedrijven zoals bijvoorbeeld Sabic, Ajinimoto Omnihem en BioEnergy Lommel. Daarnaast een heel aantal workshops in UCLL of PXL om je vaardigheden te verfijnen.


 

 

© 2020 Secundair Onderwijs Sint-Quintinus vzw - privacyverklaring