Ondernemend project

In de media zal je waarschijnlijk reeds vernomen hebben dat een attest Bedrijfsbeheer in Vlaanderen niet meer verplicht is om te kunnen starten als zelfstandige, maar in Wallonië en Brussel is dit wel nog.

Daarnaast vragen de banken een sterk business plan als je bij hen een lening aanvraagt.

Het is dus misschien niet wettelijk vereist, maar als je een eigen zaak wil starten heb je met het Ondernemend project een extra streep voor op anderen.

Als leerling van het zevende leerjaar bso (m.u.v. 7 Kinderzorg bso en 7 Thuis- en bejaardenzorg bso) en het zesde leerjaar tso (m.u.v. 6 Jeugd- en gehandicaptenzorg) kan je intekenen voor de cursus Ondernemend project (voorheen Bedrijfsbeheer).

De lessen gaan door op vrije momenten, wellicht maandag het 8ste uur en woensdagmiddag. Geplande strafstudie, extramuros uitstappen, buitenlandse reizen in het kader van de lessen en lessen op woensdagnamiddag hebben voorrang op de cursus Ondernemend project. Aangezien je zelf het initiatief neemt om deze extra opleiding te volgen, verwachten we dat je deze lessen steeds volgt. Je kan dus enkel met een geldige reden afwezig zijn. Bij spijbelend en/of storend gedrag heeft de school het recht om je deelname aan de lessen te beëindigen.

Als je slaagt, ontvang je het getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer.

Aanbod.

  • Zoek de juiste route met de bus.

  • Vind alles over de Buzzy Pazz.

  • Test je rit uit met een gratis sms-ticket. Vraag het hier aan!

nmbs.png

Kom je met de trein, dan vind je alle info bij de NMBS.

Kom je met de auto, dan parkeer je best op de parking achter de school. Je bereikt deze parking via de H. Van Veldekesingel. Parkeren in de Kleine Breemstraat kan enkel gratis op de paar plaatsen voor het schoolgebouw. In de straat (dus ook tegen het gebouw van De Lijn - zie foto hieronder) geldt betalend parkeren!

IMG_5050 (Klein).JPG
WandelenM.jpg

Hast

Katholiek Onderwijs Hasselt

toch wel anders

Boompje sgsq.jpg

Deze school behoort tot de Scholengemeenschap Sint-Quintinus.