Ondernemend project

In de media zal je waarschijnlijk reeds vernomen hebben dat een attest in Vlaanderen niet meer verplicht is om te kunnen starten als zelfstandige, maar in Wallonië en Brussel is dit wel nog.

Daarnaast vragen de banken een sterk business plan als je bij hen een lening aanvraagt.

Het is dus misschien niet wettelijk vereist, maar als je een eigen zaak wil starten heb je met het Ondernemend project een extra streep voor op anderen.

Het vak Ondernemend project vervangt het vroegere Bedrijfsbeheer. We brengen je de belangrijke begrippen bij en je leert hoe je een business plan opstelt.

De lessen staan open voor alle richtingen in 6 kso en tso m.u.v. JGZ o.w.v. de vele stages. Leerlingen van 7 bso m.u.v. 7 KZ en 7 TBZ, o.w.v. de vele stages en het niet toepasbaar zijn in de sector, zijn ook welkom.  Het is een keuzevak waarvan het resultaat los staat van de studierichting die je volgt.

De lessen gaan door op vrije momenten, wellicht maandag het 8ste uur en woensdagmiddag. Geplande strafstudie, extramuros uitstappen, buitenlandse reizen in het kader van de lessen en lessen op woensdagnamiddag hebben voorrang op de cursus Ondernemend project.

Als je slaagt, ontvang je een attest Ondernemend project.

Meer info krijg je bij de coördinator van het studiegebied Handel.

Aanbod.

  • Zoek de juiste route met de bus.

  • Vind alles over de Buzzy Pazz.

  • Test je rit uit met een gratis sms-ticket. Vraag het hier aan!

Kom je met de trein, dan vind je alle info bij de NMBS.

Kom je met de auto, dan parkeer je best op de parking achter de school. Je bereikt deze parking via de H. Van Veldekesingel. Parkeren in de Kleine Breemstraat kan enkel gratis op de paar plaatsen voor het schoolgebouw. In de straat (dus ook tegen het gebouw van De Lijn - zie foto hieronder) geldt betalend parkeren!

Hast

Katholiek Onderwijs Hasselt

toch wel anders

Deze school behoort tot de Scholengemeenschap Sint-Quintinus.

© 2019 Secundair Onderwijs Sint-Quintinus vzw - privacyverklaring