top of page

6 HAARZORG BSO

studiewijzer_lichaam.png

PROFIEL

Voor wie is deze richting bedoeld en wat zijn de mogelijkheden? Ontdek de richting en de leraren in onze film!

LESSENTABEL

Een droge blik op de lessentabel van deze richting. Download de infobrochure.

PRAKTISCH

Wanneer mag je instappen? Wat zijn de documenten en reglementen? Hoe kan ik inschrijven?

ONTDEK MEER

Neem een kijkje in onze lokalen. Wil je weten welke activiteiten op het programma staan? 

Profiel

Wanneer je in de 2de graad Haarzorg de smaak te pakken hebt gekregen, dan kan je in de 3de graad je kennis verruimen. In de 2de graad kreeg je de basistechnieken van de verschillende kappersvaardigheden. In de 3de graad krijg je meer diepgang.
Zo leer je meer over kleuren van haren en permanenten. Naast gevorderde kaptechnieken zal je ook gelegenheidskapsels creëren. Je kan hier te volle je fantasie en creativiteit naar boven laten komen. De kaptechnieken beperken zich niet tot dames alleen. Ook herenkappen en scheertechnieken staan op het programma. Het vak hand- en gelaatsverzorging brengt je technieken bij om handen en gelaat te verzorgen. Ook make-up en grime staan op het programma. 

In het 5de leerjaar mag je al proeven van tweemaal een weekje stage in een kapsalon en een halve dag stage vanaf de kerstvakantie. In het 6de leerjaar ga je ook tweemaal een week op blokstage, maar ook een halve dag per week vanaf september. Deze alternerende stage geeft je meer regelmaat en kansen om de werking van een salon in de loop van een jaar te bekijken.

Profiel

Lessentabel

vak


godsdienst

lichamelijke opvoeding

project algemene vakken

Frans

plastische opvoeding

realisaties haarzorg

stage

totaal

uren

 

2

2

6

2

1

17

4

32

LV-56HZ.jpg
Lessentabel

Praktisch

 

Toekomst

Met je diploma van secundair onderwijs kan je gaan werken. Een job als kapper in een salon hoort tot de mogelijkheden. Je kan verder studeren in het 7de specialisatiejaar Haarstilist.

OK-logo.png
Toekomst

Toelatingsvoorwaarden

Reglementen

Ons schoolreglement en de verschillende deelreglementen kan je lezen op www.campushast.be/reglementen.

Inschrijven

Overstappen in de loop van het jaar, bel ons 011 25 33 58.
Ben je overtuigd? Kijk hier hoe je kan inschrijven.

Logische vooropleiding

Heb je de 2de graad bso Haarzorg in onze school gevolgd, dan ben je uitstekend voorbereid. De overstap is haalbaar vanuit een andere richting mits je al enige ervaring hebt uit vakantiewerk en een grote motivatie hebt voor het werken in een kapsalon.

Instappen in het 5de leerjaar:

  • je hebt een 2de leerjaar van de 2de graad aso, bso, tso of kso met vrucht beëindigd en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een getuigschrift van de 2de graad behaald voor de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap of in een Centrum Deeltijds Onderwijs en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.


Instappen in het 6de leerjaar:

  • je slaagde in een 5de Haarzorg bso;

  • je slaagde in een 5de Schoonheidsverzorging tso en moet steeds gebeuren met de gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad of;

  • je voldoet aan de speciale voorwaarden. Neem hiervoor contact op met de school.

Toelatingsvoorwaarden

Ontdek meer

Activiteiten

Je gaat samen met je klasgenoten een bezoek aan de kappersbeurs brengen. Verder zal je ook extra skills aangeleerd krijgen tijdens Coach4Students te Antwerpen. Maar ook een bezoek aan onze hoofdstad Brussel en een dag Fort van Breendonk in Mechelen horen tot de activiteiten.

Heeft je haar verzorging nodig? Wist je dat je in het kapsalon van de school terecht kan? 

Zo help je onze leerlingen vooruit in hun opleiding en de prijzen zijn nog democratisch ook.

We werken enkel op afspraak via 011 27 83 18.

Ontdek meer
bottom of page