4 BIO-ESTHETIEK TSO
enkel nog in 2021-2022
aanbod 2022-2023

studiewijzer_lichaam.png

PROFIEL

Voor wie is deze richting bedoeld en wat zijn de mogelijkheden? Ontdek de richting en de leraren in onze film!

LESSENTABEL

Een droge blik op de lessentabel van deze richting. Download de infobrochure.

PRAKTISCH

Wanneer mag je instappen? Wat zijn de documenten en reglementen? Hoe kan ik inschrijven?

ONTDEK MEER

Neem een kijkje in onze lokalen. Wil je weten welke activiteiten op het programma staan? 

Profiel

De studierichting ‘Bio-esthetiek’ biedt zowel een beroepsvoorbereiding tot schoonheidsverzorging als een degelijke basis voor de verdere onderwijsloopbaan. In de opleiding komen verschillende specifeke componenten aan bod.
De wetenschappelijke component
Niet enkel natuurwetenschappen komt aan bod. In het vak toegepaste anatomie wordt heel richtingsspecifek van hoofdhaar tot teennagel een overzicht gegeven over de opbouw en samenstelling van het menselijk lichaam.
Sociale en communicatieve vaardigheid
Bio-esthetiek bereidt voor op een dienstverlenend beroep in de schoonheidsverzorging, op zorgen voor en verzorgen van mensen. Sociale en communicatieve vaardigheden komen aan bod tijdens de praktijkoefeningen. De nadruk ligt op het belang van taalvaardigheid en goed taalgebruik. Tevens wordt gewerkt aan de ontwikkeling van je persoonlijkheid.
De zorg voor hygiëne en netheid
Anderen verzorgen betekent eveneens dat je rekening houdt met je eigen hygiëne en netheid, dat je een verzorgd voorkomen hebt, aandacht hebt voor ergonomie en milieu.
De sectorspecifeke vorming
Wij brengen je op een creatieve manier “de knepen van het vak” bij. Wij bieden je een totaalopleiding met o.a. werken met toonaangevende frma’s, stage in de derde graad voor gerenommeerde huizen, professionele cabineverzorging in een volledig
nieuw eigentijds kader en werken met de laatste technieken.

 

Lessentabel

vak


aardrijkskunde

geschiedenis

godsdienst

lichamelijke opvoeding

 

Engels

Frans

Nederlands


wiskunde

plastische opvoeding

natuurwetenschappen

praktijk bio-esthetiek

theorie bio-esthetiek

totaal

uren

 

1

1

2

2

2

3

4

 

3

 

1

2

8

4

33

LV-34BE.jpg
 

Praktisch

 

Toekomst

Als je geslaagd bent in het 4de leerjaar behaal je het getuigschrift van de 2de graad. Dit laat je toe je studies verder te zetten in de 3de graad. Meest logische richting is Schoonheidsverzorging tso.

OK-logo.png
 

Toelatingsvoorwaarden

Logische vooropleiding

In het derde leerjaar kan je instappen vanuit een tweede gemeenschappelijke leerjaar. Het is niet belangrijk welke optie je hier volgde omdat de richtingsspecifieke vakken voor iedereen nieuw zijn. Volgde je een optie met meer wiskunde en/of wetenschappen, dan heb je een streepje voor. 

Instappen in het 3de leerjaar:

  • je hebt een 2de gemeenschappelijke leerjaar van de 1ste graad met vrucht beëindigd en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een 1ste leerjaar van de 2de graad bso met vrucht beëindigd en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.


Instappen in het 4de leerjaar:

  • je hebt een 1ste leerjaar van de 2de graad met vrucht beëindigd (A- of B-attest) en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een 2de leerjaar van de 2de graad bso met vrucht beëindigd (A- of B-attest) en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je behaalde een getuigschrift van de 2de graad in het Centrum voor Deeltijds Onderwijs en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.

Reglementen

Ons schoolreglement en de verschillende deelreglementen kan je lezen op www.campushast.be/reglementen.

Inschrijvingen

Overstappen in de loop van het jaar, bel ons 011 25 33 58.

 

 

Ontdek meer

Activiteiten

Tal van interessante activiteiten die je zeker gaan boeien: een bezoek aan eens schoonheidsinstituut, de estheticabeurs en ook het modemuseum in Hasselt.