3 + 4 HOUT BSO

PROFIEL

Voor wie is deze richting bedoeld en wat zijn de mogelijkheden?

LESSENTABEL

Een droge blik op de lessentabel van deze richting.

PRAKTISCH

Wanneer mag je instappen? Wat zijn de documenten en reglementen?

ONTDEK MEER

Wil je meer weten? Kijk dan hier even rond voor foto's en weetjes.

Profiel

Steek je graag de handen uit de mouwen? Werk je graag met natuurlijke materialen en wil je zelf naar eigen ontwerp iets echt realiseren? De tweede graad Hout biedt je volop deze mogelijkheden.
Je leert uitvoeringen van basistoepassingen van klein meubilair, binnenschrijnwerk en timmerwerk ontleden, fragmenten van het productieproces voorbereiden en oordeelkundig realiseren en afwerken met aandacht voor duurzaamheid. Je leert basismachines instellen en bedienen. Je maakt op een praktische manier kennis met de eigenschappen en de mogelijkheden van materialen waaruit de constructies zijn gemaakt. Je leert je werkomgeving veilig organiseren.
In een projectmatige aanpak leer je om - onder begeleiding - realisatiegerichte competenties te verwerven, binnen een duidelijk omschreven opdracht en volgens hedendaagse methoden. Door het toepassen van kwaliteitscontroles en zelfevaluaties, leer je uit je bevindingen en stuur je bij.

 

Lessentabel

pdf-versie

 

vak


godsdienst

lichamelijke opvoeding

project algemene vakken (integratie Engels)

realisaties hout

  - praktijk hout

  - TV hout

totaal

uren

 

2

2

6

16

6

32

Toekomst

Na de tweede graad Hout vervolgen de meeste leerlingen hun opleiding in de derde graad Houtbewerking.
Wanneer zij deze cyclus afgewerkt hebben en zij volgen aansluitend een zevende specialisatiejaar Industriële Houtbewerking in onze school, verwerven zij het diploma van secundair onderwijs

OK-logo.png
 

Toelatingsvoorwaarden

Logische vooropleiding

In het derde leerjaar kan je instappen vanuit een tweede gemeenschappelijke leerjaar of vanuit het beroepsvoorbereidende leerjaar. Het is niet belangrijk welke keuze je hier volgde omdat de richtingsspecifieke vakken voor iedereen nieuw zijn. Volgde je het beroepenveld Hout of Nijverheid, of volgde je de optie bouw- en houttechnieken, dan heb je een streepje voor omdat je al wat begrippen en materialen aangeleerd kreeg.

Instappen in het 3de leerjaar:

  • je hebt het beroepsvoorbereidend leerjaar of een tweede leerjaar met vrucht beëindigd en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je wordt 15 jaar vóór 31 december en de toelatingsklassenraad neemt een gunstige beslissing;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs en de toelatingsklassenraad neemt een gunstige beslissing.

Instappen in het 4de leerjaar:

  • je hebt een eerste leerjaar van de tweede graad met vrucht beëindigd;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs en de toelatingsklassenraad neemt een gunstige beslissing.

 

Ontdek meer

Nog in ontwikkeling. Kom zeker eens terug.


 

 

© 2019 Secundair Onderwijs Sint-Quintinus vzw - privacyverklaring