3 + 4 ONDERNEMEN & COMMUNICATIE TSO

3 + 4 HANDEL-TALEN TSO

PROFIEL

Voor wie is deze richting bedoeld en wat zijn de mogelijkheden?

LESSENTABEL

Een droge blik op de lessentabel van deze richting.

PRAKTISCH

Wanneer mag je instappen? Wat zijn de documenten en reglementen?

ONTDEK MEER

Wil je meer weten? Kijk dan hier even rond voor foto's en weetjes.

Profiel

Je talenten en interesses situeren zich op vier vlakken: taal, boekhouding, verkoop en computer. Dan laat handel-talen je ontdekken welk terrein je het beste ligt en nadien wil uitdiepen in de derde graad. Al vanaf het derde leerjaar leer je in vier Europese talen lezen, luisteren, schrijven en spreken. Je raakt bedreven in jezelf uit te drukken in het Duits, Engels, Frans en Nederlands en dit zowel in een  beroepsgerichte context als maatschappelijk. Je leert eenvoudige commerciële en financiële verrichtingen in een dubbele boekhouding registreren en dit zowel op manuele wijze als via een didactisch boekhoudpakket op de computer.
De component verkoop komt aan bod in verkooptechnieken en overlegmethoden. Natuurlijk kan de computer niet ontbreken. Je ontdekt hoe een computer werkt en de belangrijkste kneepjes in het werken met softwarepakketten als tekstverwerking, een rekenblad, een dataverwerkingspakket en een presentatieprogramma. Via het internet zoek je informatie en communiceer je.

 

Lessentabel

vak


aardrijkskunde

geschiedenis

godsdienst

lichamelijke opvoeding

 

Duits

Engels

Frans

Nederlands

 

natuurwetenschappen

wiskunde

 

bedrijfseconomie

informatica

totaal

uren

 

1

1

2

2

2

4

5

4

 

2

3

 

3

3

32

 

Toekomst

Als je geslaagd bent in het 4de leerjaar behaal je het getuigschrift van de 2de graad.
Dit laat je toe je studies verder te zetten in de 3de graad. De richting ondernemen & communicatie (handel-talen) bereidt je voor op offce management & communicatie (secretariaat-talen) in de derde graad. Wil je overstappen naar accountancy & IT (boekhouden-informatica) of IT & netwerken (informaticabeheer), maar ben je wiskundig minder zeker, dan kan je inpikken op wiskundesessies die de school in het eerste semester aanbiedt om je voorkennis te vergroten.

OK-logo.png
 

Toelatingsvoorwaarden

Logische vooropleiding

In het derde leerjaar kan je instappen vanuit een tweede gemeenschappelijke leerjaar. Het is niet belangrijk welke optie je hier volgde omdat de richtingsspecifieke vakken voor iedereen nieuw zijn.  Goede kennis van Engels en Frans zijn evenwel een pluspunt.

Instappen in het 3de leerjaar:

  • je hebt een 2de gemeenschappelijke leerjaar van de 1ste graad met vrucht beëindigd en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een 1ste leerjaar van de 2de graad bso met vrucht beëindigd en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.


Instappen in het 4de leerjaar:

  • je hebt een 1ste leerjaar van de 2de graad met vrucht beëindigd (A- of B-attest) en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een 2de leerjaar van de 2de graad bso met vrucht beëindigd (A- of B-attest) en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je behaalde een getuigschrift van de 2de graad in het Centrum voor Deeltijds Onderwijs en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.

 

Ontdek meer

Nog in ontwikkeling. Kom zeker eens terug.


 

 

© 2019 Secundair Onderwijs Sint-Quintinus vzw - privacyverklaring