4 TECHNIEK-WETENSCHAPPEN
enkel nog in 2021-2022
aanbod 2022-2023

SG_CH_IT.png

PROFIEL

Voor wie is deze richting bedoeld en wat zijn de mogelijkheden? Ontdek de richting en de leraren in onze film

LESSENTABEL

Een droge blik op de lessentabel van deze richting. Download de infobrochure.

PRAKTISCH

Wanneer mag je instappen? Wat zijn de documenten en reglementen? Hoe kan ik inschrijven?

ONTDEK MEER

Neem een kijkje in onze lokalen. Wil je weten welke activiteiten op het programma staan? 

Profiel

Ben je geïnteresseerd in wetenschappen en techniek?
Ben je op zoek naar een degelijke basisopleiding met een gezonde portie wetenschappen, maar vind je het ook belangrijk om je kennis in praktijk te kunnen testen en uitvoeren? Dan is Techniek-Wetenschappen zeker een opleiding voor jou!
Je maakt er uitgebreid kennis met de 3 voornaamste exacte wetenschappen: chemie, fysica en biologie die je theoretisch gaat bestuderen, maar ook zeker zal onderzoeken in onze laboratoria. Hiernaast krijg je een stevige basis wiskunde (5 uren/week) en een basispakket talen en algemene vakken, zodat je na de 2de graad een brede basis hebt ontwikkeld voor je verdere (school)carrière.
Techniek-Wetenschappen is een ideale studierichting voor leerlingen die later willen verder studeren, maar de leerstof ondertussen niet alleen theoretisch willen behandelen en een ruime keuze aan studiemogelijkheden willen openhouden.

 

Lessentabel

vak


aardrijkskunde

geschiedenis

godsdienst

lichamelijke opvoeding

 

Engels

Frans

Nederlands

 

informatica

wiskunde

biologie​

toegepaste biologie

chemie

toegepaste chemie

fysica

toegepaste fysica

totaal

uren

 

1

1

2

2

2

3

4

 

1

5

 

1

1

2

2

2

3

32

CH-34TW.jpg
 

Praktisch

 

Toekomst

Als je geslaagd bent in het 4de leerjaar behaal je het getuigschrift van de 2de graad. Dit laat je toe je studies verder te zetten in de 3de graad. Meest logische richtingen zijn Techniek-wetenschappen tso en Chemie tso.

OK-logo.png
 

Toelatingsvoorwaarden

Logische vooropleiding

In het derde leerjaar kan je instappen vanuit een tweede gemeenschappelijke leerjaar. Het is niet belangrijk welke optie je hier volgde omdat de richtingsspecifieke vakken voor iedereen nieuw zijn. Volgde je een optie met meer wiskunde en/of wetenschappen, dan heb je een streepje voor. 

Instappen in het 3de leerjaar:

  • je hebt een 2de gemeenschappelijke leerjaar van de 1ste graad met vrucht beëindigd en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een 1ste leerjaar van de 2de graad bso met vrucht beëindigd en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.


Instappen in het 4de leerjaar:

  • je hebt een 1ste leerjaar van de 2de graad met vrucht beëindigd (A- of B-attest) en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een 2de leerjaar van de 2de graad bso met vrucht beëindigd (A- of B-attest) en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je behaalde een getuigschrift van de 2de graad in het Centrum voor Deeltijds Onderwijs en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.

Reglementen

Ons schoolreglement en de verschillende deelreglementen kan je lezen op www.campushast.be/reglementen.

Inschrijven

Overstappen in de loop van het jaar, bel ons 011 25 33 58.

 

Ontdek meer

Activiteiten

Je wordt ondergedompeld in de natuurwetenschappen! Tal van workshops, een bezoekje aan de brandweer, een dagje Technopolis of Hidrodoe en zeker ook enkele biotoopstudies in de buurt van onze schoolcampus.