3 + 4 BEELDENDE EN ARCHITECTURALE KUNSTEN KSO

we bieden deze richting helaas niet meer aan

PROFIEL

Voor wie is deze richting bedoeld en wat zijn de mogelijkheden?

LESSENTABEL

Een droge blik op de lessentabel van deze richting.

PRAKTISCH

Wanneer mag je instappen? Wat zijn de documenten en reglementen?

ONTDEK MEER

Wil je meer weten? Kijk dan hier even rond voor foto's en weetjes.

Profiel

Ben je artistiek aangelegd? Hou je van kunst en steek je zelf graag de handen uit de mouwen? Wil je je creativiteit verder ontwikkelen? De tweede graad Beeldende en Architecturale Kunsten biedt je een brede algemene opleiding via de algemene vakken en prikkelt je creativiteit op vlak van het beeldende en het architecturale. Het is niet de bedoeling van elke leerling een kunstenaar te maken, wel om instrumenten aan te reiken die experimenteren en het creatief denken stimuleren. In de lessen staan een persoonlijke aanpak en ontplooiing voorop.
In de kunstvakken word je binnengeleid in de wereld van de vrije, toegepaste en architecturale kunsten. Zo leer je hoe je een woonkamer in schaal moet tekenen, hoe je ze kan inkleden en hoe je er uiteindelijk een maquette van kan maken. Deze objectieve studie gaat hand in hand met vrije expressie, waarin je bewust je eigen emotionele wereld leert ontdekken, ervaren, ontwikkelen en visualiseren. Hiervoor leer je beeldende technieken en motorische tekenvaardigheden.
Op basis van je ervaringen en je talenten kan je in de derde graad je verder verdiepen in de architecturale kunst, de vrije beeldende kunst of in de toegepaste beeldende kunst, de richting die onze school aanbiedt. Verder bereidt deze richting voor op hogere studies.

 

Lessentabel

vak


aardrijkskunde

geschiedenis

godsdienst

lichamelijke opvoeding

 

Engels

Frans

Nederlands

 

natuurwetenschappen

wiskunde

 

kleur, vormgeving, waarneming, voorstelling

kunstgeschiedenis

totaal

uren

 

1

1

2

2

2

2

4

 

1

3

 

12

2

32

 

Toekomst

Als je geslaagd bent in het 4de leerjaar behaal je het getuigschrift van de 2de graad. Dit laat je toe je studies verder te zetten in de 3de graad. Meest logische richtingen zijn Architecturale en binnenhuiskunde kso, Vrije beeldende kunst kso en Toegepaste beeldende kunst kso. Deze laatste richting bieden we op onze school aan.

OK-logo.png
 

Toelatingsvoorwaarden

Logische vooropleiding

In het derde leerjaar kan je instappen vanuit een tweede gemeenschappelijke leerjaar. Het is niet belangrijk welke optie je hier volgde omdat de richtingsspecifieke vakken voor iedereen nieuw zijn.  

Instappen in het 3de leerjaar:

  • je hebt een 2de gemeenschappelijke leerjaar van de 1ste graad met vrucht beëindigd en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een 1ste leerjaar van de 2de graad bso met vrucht beëindigd en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.


Instappen in het 4de leerjaar:

  • je hebt een 1ste leerjaar van de 2de graad met vrucht beëindigd (A- of B-attest) en je bent niet geclausuleerd voor deze studierichting;

  • je hebt een 2de leerjaar van de 2de graad bso met vrucht beëindigd (A- of B-attest) en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je behaalde een getuigschrift van de 2de graad in het Centrum voor Deeltijds Onderwijs en de toelatingsklassenraad beslist gunstig;

  • je bent een regelmatige leerling van het buitengewoon secundair onderwijs, een niet-Vlaamse school of OKAN en de toelatingsklassenraad beslist gunstig.

 

Ontdek meer

Nog in ontwikkeling. Kom zeker eens terug.


 

 

© 2019 Secundair Onderwijs Sint-Quintinus vzw - privacyverklaring