Erfgoeddag

Zondag 28 april 2019 nodigen we u hartelijk uit op Erfgoeddag. Talrijke activiteiten laten je spurten van her naar der, maar wij willen graag even tijd maken voor ... tijd.

"Hoe maakt Hast het? Reis door de tijd"

Hoe wordt tijd gemaakt?

Reis mee met Marc Mouha, leraar mechanica op Campus Hast, en Johan Bex, uurwerkmaker en ambachtsman met een eigen atelier in Schalkhoven en Hasselt. De eerste neemt je mee van de 19de eeuwse mechanische klok Ceyssens naar de modernste 3d-printers en lasertechnieken. De andere is een specialist oude uurwerken en klokken.

Wat doet tijd met muziek of andersom?

Jan Vandoren neemt je mee in de muzikale opening.

Wat is tijd?

Ontdek nog meer wetenschappelijk erfgoed en quantummechanica in de lezing "Wat is tijd?" door expert natuurwetenschapper prof. dr. Stefan Vandoren. Samen met Gerard 't Hooft schreef hij een boek over tijdschalen in de natuur. Dit boek werd uitgebracht in het Nederlands "Tijd in machten van tien", het Engels "Time in powers of ten" en het Japans.

Wat doet tijd met ons?

De 13-jarige muzikant, Annabel Verhulst, brengt een instrumentaal verhaal op de gitaar. Nadien voorzien we een interactieve sessie en getuigenissen.

 

Deelnemen op Campus Hast is gratis.

 

Programma:

12 u. - 17 u.: "Hoe wordt tijd gemaakt?" - reis mee met Marc Mouha en Johan Bex

14 u. - 14.10 u.: "Wat doet tijd met muziek of andersom?" - muzikale opening door Jan Vandoren

14.10 u. - 15.30 u.: "Wat is tijd?" - lezing door expert natuurwetenschapper prof. dr. Stefan Vandoren (gelieve hier in te schrijven)

15.30 u. - 16.00 u.: "Wat doet tijd met ons? - instrumentaal verhaal over tijd door Annabel Verhulst

Aanmelden inkomhal gebouw I (nieuwbouw). Alvast welkom!

erfgoeddag 2019.jpg

© 2020 Secundair Onderwijs Sint-Quintinus vzw - privacyverklaring